شیرینی زبان مخصوص عید نوروز - نوزاد
قابل توجه کاربران محترم:

شیرینی زبان مخصوص عید نوروز

  • سازنده
    موضوع
  • #609429

    parisa
    کاربر ساده

    گرچه استقبال نمیکنید اما میخوام یه شیرینی عیدانه دیگه رو هم دستورشو بذارم. البته شیرینی زبان (همون زبون خودمون!) ازون شیرینیایی نیست که اسمشو میشنویم یاد عید بیفتیم. ممکنه بعضیا یاد ماه رمضون بیفتن یا ایام دیگه. ولی به هر حال برای عید هم خیلی خوبه. یه خورده هم دستور حساسی داره که باید با دقت بپزیدش. چون خمیر هزارلا میخواد که برا اینکه خوب در بیاد باید دقیقا مطابق دستور پیش برید.

Viewing 1 replies (of 1 total)
  • نویسنده
    پاسخ‌ها
  • #609430

    parisa
    کاربر ساده

    دستور پخت شیرینی زبان

     

    مواد اولیه:
    خمیر هزارلا:
    1/3 2 پیمانه آرد سفید
    4 قالب 50 گرمی کره یخ زده
    8 تا 10 قاشق غذاخوری آب سرد
    1 قاشق غذاخوری آبلیمو

    شربت:
    1/3 پیمانه عسل
    1/2 1 قاشق غذاخوری آب
    1/3 قاشق چایخوری گلاب
    مقداری شکر

     

     

    بخش اصلی پخت یک شیرینی زبان خانگی، تهیه کردن خمیر مخصوص آن است که به خمیر هزارلا معروف است. این همان خمیری است که در شیرینی‌های ناپلئونی، دانمارکی و پاپیون هم استفاده می‌شود. اگر خمیر هزارلایه را به صورت آماده خریداری کنید، پخت شیرینی زبان کار بسیار ساده‌ای می‌شود. اما نگران نباشید. در این مطلب، طرز تهیه کامل یک خمیر هزارلای خانگی و فوق‌العاده را آموزش خواهیم داد. البته ظاهر خمیر هزارلا معمولی است. این خمیر در حین پخت به شکل لایه لایه در می‌آید.
    اگر قبلا هم برای پخت شیرینی زبان و تهیه خمیر هزارلا تلاش کرده باشید، حتما می‌دانید که روش‌های پیچیده و زمان‌بری برای پخت این خمیر پیشنهاد می‌شود. امروز یک راه عالی و ساده برای تهیه این خمیر آموزش خواهیم داد. روشی میانبر که می‌توانید بسیار راحت‌تر از روش‌های دیگر و البته با کیفیتی در همان حد، خمیر هزارلا را تهیه و در پخت شیرینی زبان خانگی به کار بگیرید. با طرز تهیه ساده خمیر هزارلا همراه باشید.

    طرز تهیه خمیر هزارلا
    1- کره را حداقل به مدت 2 ساعت در فریزر قرار دهید. البته بهتر است که کره یک شب تا صبح را در فریزر بگذراند. برای تهیه خمیر هزار لایه در این آموزش، کره باید کاملا سفت و یخ زده** باشد.
    2- در یک پارچ، آب سرد و آبلیمو را با یکدیگر ترکیب کنید و آنها را کنار بگذارید.
    3- در یک کاسه بزرگ، آرد و نمک را با یکدیگر ترکیب کنید. در این مرحله لازم است که کاسه آرد را هم به فریزر انتقال دهید تا خنک شود.
    نکته: در کل برای درست کردن این خمیر، باید همه چیز سرد یا خنک باشد. بنابراین برای اینکه نتیجه کارتان، شیرینی زبان خوبی باشد، به این مساله توجه کامل کنید.
    4- از یک رنده بزرگ** برای رنده کردن کره یخ زده، مستقیما بر روی ترکیب آرد، کمک بگیرید. بهتر است موقع رنده کردن، کره را با یک پلاستیک بگیرید تا حرارت دست مستقیما به آن منتقل نشود. بعد از رنده کردن، کره‌ها را با یک چاقو در آرد کاملا ترکیب کنید. راز ترد و ورقه‌ای‌تر شدن شیرینی زبان، همین یخ بودن مواد به خصوص کره و نیز استفاده از رنده درشت برای قرار گرفتن کره در میان خمیر است. هر چه کره سردتر، شیرینی زبان ورقه ورقه‌ای‌تر و تردتر. به یاد داشته باشید که این روش، یک میانبر کوتاه برای درست کردن خمیر هزارلایه مناسب است، در حالی که معمولا روش‌های پیچیده‌تری برای درست کردن این خمیر پیشنهاد می‌شود.
    5- در این مرحله باید مایع (آب و آبلیمو) را اضافه کنید. لازم نیست همه مایع را اضافه کنید و در صورتی که خمیر شکل گرفت باقیمانده مایع را استفاده نکنید. در ابتدا با استفاده از همان چاقو، آب و آرد و کره را با هم ترکیب کنید. در این مرحله گلوله‌هایی تشکیل می‌شود. حالا با استفاده از دست، خمیر را با ملایمت ورز دهید. بهتر است برای این کار از نوک انگشتانتان استفاده کنید تا حرارت دست به خمیر منتقل نشود و کره‌ها آب نشود. اصلا لازم نیست خمیر زیاد ورز بخورد. در همین حد که یک خمیر یک دست تشکیل شود کافی است.
    نکته: تاکید بر یخ زده بودن کره به همین خاطر است که در مرحله ترکیب با آرد و آب و تشکیل شدن خمیر، نباید آّب شود. پس این کار را به سرعت انجام دهید. از مرحله‌ای که کره را از فریزر در میاورید و روی آردها رنده می‌کنید، تا جایی که خمیر را درون فریزر قرار می‌دهید، کارها باید به سرعت انجام شوند.
    نکته: دقت کنید که نباید بیش از حد آب به ترکیب آرد اضافه کنید. چرا که آب بیش از حد باعث می‌شود خمیر آنطور که می‌خواهیم ورقه‌ای نشود.
    6- بعد از اینکه خمیر یک دست شد، آن را به شکل توپ در آورید. سپس آن را کمی پهن کنید. حالا خمیر را با پلاستیک فریزر یا پلاستیک‌های مشابه بپوشانید و حداقل به مدت 1 ساعت در فریزر قرار دهید و بعد از خمیر استفاده کنید. می‌توانید این خمیر هزارلا را تا 3 روز در یخچال نگه دارید. همچنین اگر آن را در فریزر بگذارید، ماندگاری بسیار بیشتری دارد. بنابراین می‌توانید خمیر را چند روز قبل از عید و یا روزی که می‌خواید شیرینی زبان را بپزید درست کنید و آن را در فریزر قرار دهید.

    نکته نهایی: روش‌های گوناگونی برای درست کردن خمیر هزارلایه برای شیرینی زبان معرفی شده است. روشی که توضیح داده شد، ساده‌ترین و کم‌دردسرترین آنهاست. روش‌های دیگری از جمله روش تا کردن‌های مکرر خمیر هم برای تهیه خمیر هزارلا وجود دارد که به مراتب پیچیده‌تر از روش معرفی شده است. اگر تمام جزئیات بیان شده در این دستور را در نظر بگیرید، به خمیری به کیفیت همان خمیرها و حتی بیش از آنها دست خواهید یافت.

     

    طرز تهیه شیرینی زبان:
    نکته: میزان عسلی که برای شربت روی شیرینی زبان استفاده می‌کنید، به تمایلتان به میزان شیرین بودن زبان بستگی دارد. برای این مقدار مواد اولیه، حدود 1/4 تا 1/3 پیمانه عسل، معمول است.
    1- فر را در دمای 205 درجه سانتیگراد (400 درجه فارنهایت) گرم کنید. توجه کنید که حرارت مناسب برای پخت خمیر هزارلا، کمی از دیگر خمیرها بیشتر است. اما دقت کنید که درجه حرارت فر از این دما بیشتر نشود.
    2- یک ظرف مناسب مثل سینی فر را انتخاب و آن را چرب و آردپاشی کنید. بهتر است کاغذ شیرینی پزی نیز روی آن پهن نمایید.
    3- در یک کاسه کوچک، عسل را با آب و گلاب به خوبی ترکیب کنید و کنار بگذارید.
    4- خمیر را از مدتی قبل از فریز در بیاورید. خمیر باید به حدی از فریز بیرون مانده باشد که بتوان با وردنه به آن فرم داد. خمیر هزارلا را روی یک سطح آردپاشی شده قرار دهید و روی آن نیز کمی آرد بپاشید. حالا آن را با قطر 1 تا 1.5 سانتیمتر کف سطح پهن کنید.
    5- از یک قلم‌موی نرم استفاده کنید و با آن، شربت عسل را روی سطح خمیر بمالید. این کار را می‌توانید بعد از قالب زدن هم انجام دهید.
    6- با استفاده از یک قالب مستطیلی یا بیضی شکل (قالب شیرینی زبان) خمیر را برش دهید و در سینی فر بگذارید. اگر قالب ندارید، باید از یک چاقوی تیز استفاده کنید و خمیر را به شکل مستطیلی برش بزنید. این کار را تمیز و دقیق انجام دهید تا خمیر اضافه نیاید و هدر نرود.
    7- همه قطعات برش زده را روی سینی فر بچینید. بین شیرینی‌ها نیز کمی فاصله بگذارید.
    8- با استفاده از یک چاقوی تیز، یک برش طولی سطحی روی مرکز تک تک شیرینی‌ها ایجاد نمایید.
    9- روی هر یک از شیرینی‌ها کمی شکر بپاشید.
    10- سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید و اجازه دهید 20 دقیقه در دمای گفته شده پخته شود. اگر از دقت درجه حرارت فر خود مطمئن نیستید، حرارت را به گونه‌ای تنظیم کنید که مطمئن باشید از 205 درجه سانتیگراد بیشتر نباشد (حرارت کمتر آن اشکال چندانی ایجاد نمی‌کند). گرچه بهتر است دقیقا در همان دما پخت انجام شود. پخت زمانی کامل می‌شود که رنگ شیرینی طلایی شود و ظاهر آن پخته به نظر برسد و کمی پف کرده باشد.
    11- پس از پخته شدن، شیرینی‌ها را از فر خارج کرده و مجددا با قلمو شربت عسل را روی آنها بمالید. حالا اجازه دهید شیرینی‌های زبان سرد شوند.
    12- در پایان می‌توانید روی این شیرینی عید کمی خلال پسته و یا پودر شکر نیز بپاشید و بعد آنها را سرو کنید، یا در ظروفی بچینید تا بعدا از مهمانان نوروزی پذیرایی کنید.

     

    منبع: طرز تهیه شیرینی زبان برای عید

Viewing 1 replies (of 1 total)

برای پاسخ دادن به این موضوع، به سیستم وارد شوید.